testul-de-somn
Testul de somn la domiciliu

Monitorizarea somnului prin testul de somn

Nu de putine ori partenerul dumneavoastra v-a semnalat ca in timpul somnului, sforaiti ori aveti scurte opriri ale respiratiei. Aceste semnalmente pot veni impreuna cu mai multe simptome care se petrec intr-o zi normala si anume: oboseala in cursul zilei, dureri de gat si de cap matinale, adormit la volan.

Odata cu aceste simptome, din punct de vedere medical va puteti confrunta cu un sindrom de apnee in somn iar pentru analizarea stadiului sindromului ori gravitatii lui, medicul specialist ORL va recomanda realizarea unui test de somn.

Testul de somn sau poligrafia respiratorie reprezinta una dintre investigatiile orl de o mare importanta atat medicul orl cat si pentru pacient. Prin testul de somn se monitorizeaza pe baza unui calculator evenimentele respiratorii ale pacientului, in timpul somnului cum ar fi: fluxul de aer care trece prin nas, miscarea cutiei toracice, pulsul si concentratia de oxigen in sange si pozitia in timpul somnului. Poligrafia respiratorie sau testul de somn, poate fi realizata si la domiciliul pacientului.

Avand o reala utilitate, endosocopia nazala rigida este o investigatiile orl esentiala in indicarea afectiunilor orl manifestate prin scurgerea nasului, infundarea acestuia, dureri de cap, sangerari nazale ori alte simptome. Endoscopia nazala rigida se realizeaza cu un endoscop de o inalta precizie care transmite imagini foto/video pe un monitor si este o investigatie orl cu ajutorul carei se poate stabili un tratament pentru apeneea in somn.

In cazul afetiunii de deviatie de sept, acest procedeu de investigatie orl este recomandat inainte de inceperea interventiei chirurgicale.

nov. 23, 2015 Investigatii ORL

Aceasta investigatie face posibila vizualizarea tuturor structurilor nasului aratand localizarea exacta a tuturor ingustarilor, deformarilor osoase, polipilor si sursei secretiilor cu puroi astfel ajutandu-ne sa stabilim un plan de tratament.

nov. 23, 2015 Investigatii ORL

Endoscopia otica este o investigatie prin care se poate vizualiza interiorul urechii externe (conduct auditiv extern) si detalii ale timpanului. La multi dintre noi conductul auditiv extern are mai multe curbe, fapt ce poate impiedica vizualizarea timpanului in intregime sau a leziunilor ascunse dupa aceste curbe daca ne uitam doar cu otoscopul.

nov. 23, 2015 Investigatii ORL

Fibroscopia nazo-faringo-laringiana (cavum, hipofaringe, laringe) este o investigatie care cerceteaza tractul respirator superior in totalitate de la orificiile foselor nazale pana la corzile vocale. Este o investigatie nedureroasa (folosind un…

Doresti sa faci o programare? Completeaza acest formular.

Consultatiile, investigatiile si interventiile chirurgicale au loc in spitalul Euroclinic, Reteua Privata de Sanatate Regina Maria

Programeaza-te!