interventii chirurgicale orlPrincipalele interventii chirurgicale ORL sunt:

Exista situatii in care tratamentele medicamentoase se declara neputiincioase in fata anumitor afectiuni orl ca deviatia de sept nazal si polipi. Pentru operatia de polipi, adenoidectomia cu shaverul endoscopic este o intervenie chirurgicala orl sigura, de o reala precizie iar riscul reaparitiei polipilor scade considerabil comparativ cu alte metode chirurgicale orl. In comparatie cu adenoidectomia clasica in care timpul interveniei chiurgicale este foarte scurt, operatia de polipi realizata cu shaverul endoscopic poate avea o durata de maxim 15 minute.

Fiind mai sugura, avand o rata de recidiva foarte mica, operatia de polipi poate fi astazi realizata foarte usor, fara batai de cap in egala masura atat pentru pacient cat si pentru medicul chirurg orl.

Operatia de deviatie de sept nazal

Nu doar polipii reprezinta o afectiune serioasa ale cailor respiratorii superioare. Deviata septala este afectiunea orl ce consta in formarea unei curburi sau devieri ale cartilajului care desparte cele doua fose nazale. Septoplastia sau operatia de deviate de sept nazal se poate corecta cu ajutorul procedeului de septoplastie endoscopica prin doua modalitati:

  • septoplastie urmata de tamponament nazal postoperator.
  • septoplastie fara tamponement nazal postoperator;

Medicul chirurg orl Razvan Filip asigura ca Operatia de deviatie de sept fara tamponament nazal postoperator va ramane una dintre cele mai de succes interventii chirurgicale ORL in chirurgia ORL:

In cadrul septoplastiei endoscopice pe care o practic utilizez endoscopul operator ce imi permite o mai buna vizualizare a elementelor ce trebuie corectate si aplic o metoda de mentinere pe mijloc a septului nazal operat fara a mai utiliza tamponament nazal, motiv pentru care pacientul respira pe nas imediat postoperator, nu are dureri postoperatorii, nu are senzatia de presiune care era data de tamponamentul nazal si nu trebuie indepartat nimic din nas postoperator.

Pentru pacientii care sesizeaza mariri ale narilor exista o intervenite chirurgicala (chirurgie minim invaziva) simpla si usoara de micsoare a cornetelor nazale nimita turbinoplastia inferioara de semenea realizata cu sau fara tamponement nazal postoperator in functie de metoda aleasa, cea cu microdebriderul sau metoda cu radiofrecventa.

Doresti sa faci o programare? Completeaza acest formular.

Consultatiile, investigatiile si interventiile chirurgicale au loc in spitalul Euroclinic, Reteua Privata de Sanatate Regina Maria

Programeaza-te!